Harakiri...

30.07.2014 06:27

Cumhurbaskanligi secimlerinde kiran kirana bir yaris sürüyor..

Kiran kirana ? Evet hemen anladiniz, espiri yaptim !

Üc tane adayimiz var, oy pusulasina göre siralamasi ile 1) Recep Tayyip Erdogan; 2) Ekmeleddin Ihsanoglu; 3) Selahattin Demirtas

Kiran kirana bir yaris var, ama Ekmeleddin Bey ile Recep T. Erdogan arasinda degil. Selahattin Demirtas'in bazi konusmlarini dinliyorum ve su kadarini diyebilirim ki; Ekmeleddin Ihsanoglu'nun bes dil bilmesine ragmen, kendisini bir DIL de bile ifade edememesi karsiliginda, Demirtas gercekten konusmalarinda kendisini cok güzel ifade ediyor..

Eski bir terörist olmasi, imajini ciziyor. Ama türkcesi, kendisini ifadesi, ve ses tonunun yüksekligi, Ekmeleddin'i solda sifir birakiyor.. Erdogan karsisinda bir sansi olmadigini bile bile bu secimlere adayligini koymasindan dolayi da kutluyorum. Nabiz tutmak icin, iyi bir yöntem. Söyle diyeyim, pahali sirketlerde durum tespit yaptirmak yerine, kendisini "kurban" etti ve "Bakalim, CB olmak istesem, ne kadar Kürt bizim yanimizda, bizi ne kadar insan destekliyor" demistir. Görecegiz..

Evet, gelelim Ekmeleddin'e.. Fiyasko üzerine fiyasko.. Önce ekmek almaya giden Berkin Elvan'i animsatan EKMEK ICIN EKMELEDDIN diyerek yola koyuldu. Daha sonra Bayram mesajinda:

"Ramazan Bayrami, Türk milletine, Islam alemine ve insanliga baris ve huzur getirsin. Cocuklarimiz hep gülsün, seker yiyebilsin."

Pardon ?Islam Alemi'nden önce Türk Milleti demesi, hos degil.. Yani Önce Türk, sonra Islam'mi demek istedi ? Yani insan elbette oyuna talip oldugu kesime hitap eder. Burda "Türk Milletine" vurgusuna gerek var miydi mesela ? Burasi Türkiye, "Türkiyemiz'e" deseydi, daha anlamli olmaz miydi. Bu ülke hepimizin !

Türk Milleti derken, Kürtler de bu kapsama alani icinde mi ? Yoksa onlarida "Ne mutlu Türküm diyene" felsefesi ile, Türk mü yaptik ?! Yani bu mesaji alan bir Kürt, sizce ne düsünür ? Sizce bu mesajin icinde "Ben Cumhurbaskani olursam, acilimi-cözüm sürecini felan unutun" mu diyor.. Aklima bir sürü secenek geliyor.. Sizce ?

Ve cocuklarimiz seker yiyebilsin derken ? Sen kursun yiyen cocuklara tarafsiz kalir iken, bir seker mi eksikti ?

Gelelim baska bir fiyaskoya.. Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyaret ettikten sonra, Sehitler Anitini da ziyaret eden bu zât, orda yazili olan su dörtlükleri okumaya calisiyor. Göz görmüyor, ses cikmiyor, üc kere dinledim, dogru mu anladim diye !

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Bu dörtlükleri okuduktan sonra, bomba geliyor: "Akif'in meshur siiri. Canakkale sehitleri Siirinden" diyerek, harakiri yapiyor. :))

Bu videodan dinleyebilirsiniz ! https://www.facebook.com/photo.php?v=831592786851717&set=vb.144605695550433&type=2&theater

Halen Cumhurbaskani'nin kim oldugunu merak edenler var mi ?

CHP ve MHP'ye sesleniyorum. Birakin bu inadi ! Cati catirdiyor, ya kendinizi kurtarin, ya da batin !

Selvi...