Müslümanlar vs. Allahsizlar !

21.08.2014 06:47

Dün tesadüfen bir Alman kanalinda Yezidi bir hanimin konusmasini dinledim. ISIS'in Yezidileri katlettigini, zaten 800 000 nüfuslu bi toplum olduklarini ve bu katliamlar ile de sayilarinin daha aza indigini anlatiyordu.. Ve nihayetinde hedef tahtasinda Allah'i Islam'i savunmayan, belirli cikar sahiplerinin lehine öldüren bir ISIS degilde, ISLAM vardi.. Terörist olan insanlar degil, ISLAMdi..

Biz müslümanlar dinimizin ne kadar ince, hosgörü, edep ve insana saygi icerdigini biliriz.. Ki, peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in bütün güzel huylarin en güzellerine sahip oldugunu da biliriz.. Yüce Allah'im, bize O'nun huylarindan zerresini nasip eder insallah...

Bati dünyasi aklimiza geldiginde, "Ilim, bilim, teknoloji" gelir aklimiza.. Dünyayi birakmis, uzaya el atmis vs.. Okuma seviyeleri Türkiye'den kat kat yüksek. Ellerinden kitap düsmez vs.. Iste bunlari düsündügümde, dün programda konusan, baska zamanlar televizyonlarda Islam'i hedef alip, teröristlerden bile bahsederken, "Islam Terörü" deme cürretini kendinde bulan okumuslara sormak istiyorum, "Kuran'i Kerim'i kac kere okudun?"

Sadece TV ekranlarinda demec verenler degil, anlatilanlardan yola cikip, Islam'i gercekten bir terör dini sanan Alman toplumu ? Kac kere okudunuz Kuran'i?

Bir korku doguyor.. Zaten ABD'de ki kuleler indikten sonra, Islam-sakal-basörtüsü tam bir terör algisina kurban oldu.. Bir kac ay önce fobinin tanimini yapmistim. Diyordum ki:

Fobi kelimesi yunanca "Phobos" kelimesinden geliyormus ve Phobos Yunan Mitolojisinde "Dehset Tanrisi" anlaminda imis.. Phobos, Savas Tanrisi Ares ve Ask Tanricasi Afrodit'in oglu imis. Savas ve Ask bir araya gelince "Dehset" bir sey oluyormus, ögrenmis olduk..

Fobi, yani korkular, insanlarin gündelik ve genel anlamda yasantilarini normal yasayamamasini saglarlar. Bir engel ve huzursuzluk kaynagidirlar. Örnegin örümcekten korkanlar, bodrum ya da cati katlarina giremezler, cünki örümceklerin rastlandigi mekânlarin baslarinda gelirler. Ya da Paris Kulesi'ne yükseklik korkusu olan bir insan cikamaz.

Genelde fobi denilince benim sahsen aklima "Yükseklik korkusu, Örümcek korkusu, Su korkusu, Dar mekân korkusu" vs. geliyor. Ki, bunlar bile, birileri dedi yasadi diye bize korku salan mevzular. Hepsi psikolojik algi.. Yüksekte durmakla insan ölmez, en fazla heyecan duymak tepki olmali..

Son zamanlarda da "Islam-Fobisi" ile karsi karsiyayiz. Insanlar artik yasamadan, anlamadan korkuyorlarlarsa, vay halimize. Demek ki toplum git gide robotlasiyor.. "Ben senden iyi bilirim, Islam terördür diyorsam, sende buna inanacaksin" diyen birileri var, ve isin kötü tarafi kulaktan dolma bilgiler ile, buna inananlarda var..

Hosgeldin robot toplum, sorgulamayi, arastirmayi, kendi tecrübe etmeden inanmayi yegleyen, robot toplum ! Demek ki neymis ? Okumak, bir dalda uzman olmak, insanin aklini kullandigi anlamina gelmiyormus. Demek ki okumak, sadece ezber yapip uygulamakmis.. Demek ki belirli bir dalda yüzlerce kitap okuyup, gözlerine kara sular indirenler, Kuran-i Kerim'i okumadan, fikir yürütebilecek kadar cahil olabiliyormus.. Ögrendik..

Biliyor musunuz ? Aslinda biz müslümanlarin korkmak icin daha cok nedeni var ! Israil'de masum cocuklari katleden caniler, Cin'de sokak ortasinda Uygur diye dayak yiyen masum insanlar ve Afrika'da yüz yillardir Bati dünyasinin sömürgesinden kurtulamayan, ve nihayetinde Ebola virüsü ile soykirima ugrayan bir toplum var ! Bunlari ülkeler yaparken terörist olmuyorlar da, orda üc bes bin kendini bilmez satilmis etrafina kursun yagdirirken, koskocaman ISLAM dini terörist oluyor, öyle mi ?

Fark ettiniz öyle degil mi ? Israil'den, Cin'den, Bati'dan bahsederken, ne Musevi dedim, ne Budist dedim, ne de Hristiyan dedim. TERÖRIST bu ülkelerin yönetimidir !

Siz ve biz akli basinda olanlar herseyin farkinda ! Kim terörist kim degil dünden belli ! Bir tarafta parasiz ve gücsüz kalmaktan korkan SIZ ve diger tarafta da yapilan bunca olay karsisinda ALLAH var diyen BIZ..

Istesekte, istemesekte bir 3. Dünya Savasi bize el salliyor. Bu kadar haksizlik, bu kadar adaletsizlik karsisinda paklasa paklasa, bizi savas paklar !

Müslümanlar ile Allahsizlar arasinda bir savas !

- Selvi -